חדשות מחלקת משפחות והחשיבות של הפעלת ייפוי כוח מתמשך
השנה האחרונה היתה שנה מבורכת במחלקת המשפחות במשרדנו – ליווינו עשרות משפחות אשר חתמו על הסכמי פונדקאות בארץ ונולדו "לנו" ילדים, בארץ ובחו"ל (אנחנו לא סופרים…).
לצערנו, ובקצה השני של רצף החיים, סייענו ל-3 משפחות להפעיל יפויי כח מתמשכים. המשמעות של הפעלת יפוי כח מתמשך, היא שהאדם אשר חתם על יפוי הכח, כבר אינו מסוגל לקבל החלטות. ההבנה שהורה מגיע לשלב כזה בחייו תמיד עצובה ומלווה במורכבות רגשית ומשפחתית.
עם זאת, העובדה שנחתם יפוי כח מתמשך, אפשרה לאותן משפחות לחסוך את הצורך בהגשת בקשה למינוי אפוטרופוס ואפשרה להם להמשיך ולדאוג להורה אשר חלה מבלי שיהיה צורך בקבלת תסקיר מטעם המדינה, מבלי שיהיה צורך בהגשת דיווחים מורכבים לאפוטרופוס הכללי ובעיקר – איפשרה להם להתרכז בקושי העיקרי – הדאגה להורה עצמו – תשלום עבור טיפולים, לעיתים תשלום עבור מטפל/ת סיעודית, התארגנות וסיוע להורה השני אשר גם כך קשה לו.
עריכת יפוי כח מתמשך מאפשר לאדם כשהוא צעיר ובריא לתת הנחיות כיצד היה רוצה שיראו חייו גם אם איבד את כשירותו. בדרך זו, ניתן גם לייתר או לצמצם מחלוקות בין יתר בני המשפחה ולפשט את הדברים. זו גם הזדמנות לערוך תכנון של העברת ההון המשפחתי באופן מדורג ומבוקר וקבלת החלטות כיצד ינוהל בעתיד.
נאחל לכולנו שנה של בשורות טובות, בריאות וסיפוק. שיהיו לנו הרבה סיבות לשמוח.
עו"ד איילת טרסר – אבס, ראש מחלקת פונדקאות ומשפחות חדשות, ירשות וניהול עזבונות.